(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Pařížské tyčinky
Potřebné ingredience
prosím o recept
Postup přípravy
Holky nemá některá z vás recept na PAŘÍŽSKÉ TYČINKY ? předem díky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

pipiš
(upraveno)
18. 12. 2008, 22:49
Díky všem kuchařinky a přeji vám krásné vánoce a bohatého Ježíška .Monika


nahlásit

garilka
(upraveno)
17. 12. 2008, 16:20
Moni,dnes jsem dělala z receptu po babičce a jsou výborný
Tady je recept: 14 dkg orechu , 14dkg cukru ml., 7dkg mouky, skořice, hřebíček (nastrouhat) 1 vejce, citr. sťáva na polevu Z této dávky jsem měla 2,5 plechu tyčinek.




nahlásit
jgagina
(upraveno)
17. 12. 2008, 9:52
Dobrý den, čtu tady vaše recepty na pařížské tyčinky, já přidávám ještě prosátou strouhanku a jsou výborné. Krásné vánoce.



nahlásit

Anyes
(upraveno)
17. 12. 2008, 9:43
Tento recept jsem nepekla, ale mám odzkoušený tento ze slovenského MMB. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8315 Je absolutně bez chybičky. Vyzkoušejte. Je to mňamka!!!
nahlásit

pipiš
(upraveno)
26. 10. 2008, 22:06
Díky moc, určitě vyzkouším až se dám do vánočního pečení

nahlásit
alula
(upraveno)
26. 10. 2008, 19:35
Pokud vás zaujaly tyto,písněte,pošlu recept,ale myslím,že jsem ho i psala v komentářích.
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=25066&user=121128

nahlásit
Kytka123
(upraveno)
26. 10. 2008, 18:43
Dovolím si nabídnout starý a osvědčený recept po mé mamince: 250 g mletých vlašských ořechů 250 g moučkového cekru 3 bílky 1 lžíce rybízové zavařeniny citronová kůra z 1 citronu Ze všech surovin vypracujeme těsto, které vyválíme na jemně pocukrovaném vále. Tvoříme pruhy, vysoké cca 5-6mm a široké 80mm. Tyto pláty potřeme polevou: na 1 bílek140g moučkového cukru a 1 pol. lžíce citronové šťávy. Poleva musí být hustá tak, aby nestékala . Nožem namáčeným v horké vodě /lépe se krájí/ krájíme tyčky široké asi 1cm a v mírné troubě pečeme, spíše sušíme /130-140°C/ na pečícím papíře. Po vytažení z trouby musí poleva zůstat bílá. Ať se dílko podaří, přeji dobrou chuť Květa



nahlásit

vega
(upraveno)
4. 12. 2008, 22:39
@Kytka123
Dneska jsem vyzkoušela, ale vůbc to nešlo, podle mě tam máte strašně moc bílků, 1-2 by bohatě stačily, místo toho to teklo, nakonec jsem udělala jakési hrudky s polevou, ale ani po hodině to nebylo usušené...

nahlásit